Studerende udvikler på app, der via din bank og betalingskort kan samle alle dine kvitteringer - både ved onlinekøb og i butikker. Samtidig indeholder den et belønningssystem, så du motiveres til at få helt styr på dit forbrug.

Enhver lommecoach vil fortælle dig, at den eneste måde vi mennesker kan lykkes med at skære ned på noget – om det så er cigaretter, slik eller tøj – er, hvis vi stilles noget andet i udsigt. At undgå noget er ikke motiverende – vi vil have en belønning.

Og det er i høj grad en del af konceptet bag Ecowallet, der både gemmer alle dine kvitteringer, analyserer dit forbrug og belønner dig, når du opnår et selvvalgt mål. Ideen er udviklet af studerende på Økonomi & It.

Detaljeret oversigt og belønning

IMG 6383De fleste netbanker tilbyder muligheden for at se diagrammer over, hvad man har brugt sine penge på – med svingende detaljegrad.

”Man kan se sit forbrug flere steder, men de har ikke motivationsfaktoren. Belønning giver motion til at holde sine mål og samtidig bidrage med overblik,” siger Sabrina Tokmic og gruppen uddyber:

”Vi ønsker at indføre et målsætnings- og belønningssystem, hvor brugerne kan definere økonomiske mål for hver kategori i appen. Appen har fuld adgang til alle brugerens køb og kan derfor beregne, om brugeren har holdt sig inden for de opstillede mål. Lykkes det, belønnes vedkommende med point, som på længere sigt kan konverteres til gavekort. Det er vigtigt for os, at brugerne får en læringsrig, underholdende og sjov oplevelse, som kan gøre en forskel i deres dagligdag.”

Adskiller sig fra konkurrent

Ecowallet skal også samle alle dine kvitteringer. Både dem fra fysiske butikker samt online - også når du bruger Apple Pay. Og det er nyt.

Der findes en anden app, der giver mulighed for at gemme kvitteringer, men det er kun dem fra fysiske butikker, og det fungerer ikke med Apple Pay.

”Appen designes til automatisk at gemme digitale kvitteringer for alle køb. Det sker via den tilmeldte bankkonto og godkendelse af dataanvendelsen,” siger Sabrina Tokmic og fortæller, at gruppen har kontaktet Finans Danmark, som er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor, for at få en aftale i stand.

Vil give de kundskaber der mangler i skolen

Skærmbillede 2024 01 16 kl. 12.31.31Ideen opstod, fordi eksisterende løsninger på markedet ikke levede op til gruppens forventninger. Men også ud fra et større samfundsperspektiv:

”Privatøkonomi ikke er en færdighed, der undervises tilstrækkeligt i i skolen, hvilket kan gøre det udfordrende for mange at håndtere deres økonomi. Vores mål er at skabe en app, der tilbyder en sjov og motiverende tilgang til ’opdragelse’ i privatøkonomi.”