Mere end 1200 nysgerrige besøgende fandt vej til KEAs Åbent Hus-arrangement for at blive klogere på KEA – og forhåbentligt finde den helt rigtige uddannelse.  

“Jeg ville aldrig kunne arbejde med noget, hvor jeg kun skal sidde bag en skærm.”  

Sådan lyder det fra Simon, der var én af 1285, der havde fundet vej til KEAs Åbent Hus-arrangement d. 1. november. Han var med for at blive klogere på uddannelsen til Kort- og Landmålingstekniker. 

Han er selv uddannet grafiker, men arbejder i dag som bager, da han ikke ville bruge hele sin arbejdsdag på et kontor. Nu leder han efter en uddannelse, der kombinerer kontorarbejde med noget mere praktisk - og netop det kan uddannelsen som Kort- og Landmålingstekniker give ham, da der er stor afveksling mellem udeliv, opmålinger og stillesiddende arbejde i jobbet. 

Det var også tydeligt på uddannelsens stand, hvor man kunne prøve kræfter med hverdagens værktøjer i form af droneflyvning og laserscanning. 

Mulighed for at udleve iværksætterdrømmen 

At KEA altid har fokus på kombinationen mellem teori og praksis, var et gennemgående tema på standene ved Åbent Hus. 

Det kunne man bl.a. høre om hos KEA Startup Hub, hvor nuværende KEA-studerende præsenterede deres iværksætterprojekter sammen med studerende fra KEA Ignite. Foran en Wall of fame med tidligere KEA-studerende, der er blevet iværksættere, kunne man høre mere om, hvordan KEA arbejder med iværksætteri, og hvordan KEA kan hjælpe med at udleve iværksætterdrømmen. 

For Andrea var iværksætteri og design de to trækplastre for at tage med til Åbent hus. Hun går i 3.g i gymnasiet, men vil allerede nu gerne spore sig ind på, om en uddannelse på KEA kunne være noget for hende – selvom der nok går mere end et år, før hun vil søge ind.  

“Jeg har altid haft en interesse for design, og jeg har et virkelig godt indtryk af KEA. Jeg er her for at høre mere om, hvad de forskellige uddannelser præcist kan give mig, og har bl.a. været til oplæg om Entreprenørskab & Design og Design & Business. Jeg ser helt klart gode muligheder for at udleve mine drømme hos KEA,” siger hun. 

Programmering og design i en højere enhed 

Ved siden af Startup Hub stod KEA Global klar til at dele gaver ud fra nogle af KEAs mange udvekslingspartnere. Bl.a. kunne man vinde et halstørklæde doneret af ISCOM i Paris og en bog om Rotterdam i Holland, hvor to af KEAs 95 partnerinstitutioner har hjemme - hvis man da kunne svare rigtigt på spørgsmål om udveksling på KEA. 

Hos Material Design Lab kunne man blive klog på, hvordan KEA arbejder med fremtidens bæredygtige materialer, og hos Tech & Story Lab kunne man prøve at springe ud fra et højhus i Virtual Reality eller køre om kap i et robot-race og ikke mindst eksperimentere med teknologier og skabe fængende fortællinger.  

Lab’et indeholder både podcast-studio, en streaming-station, en lysboks til at tage produktbilleder og en masse udstyr som kameraer, mikrofoner og lysudstyr til VR-gear, AI-teknologier, RaspberryPi’s og meget mere. 

For 20-årige Rose er mulighederne for at kombinere programmering og design det, der har gjort hende nysgerrig på KEA. Hun kender flere, der uddanner sig på KEA på forskellige uddannelser, og tog derfor til Åbent Hus med et åbent sind. Bl.a. uddannelsen til Produktionsteknolog fik hende til at stoppe op.  

“Jeg leder efter en uddannelse, der får programmering og design til at gå op i en højere enhed. Jeg er ikke kommet til KEA med en specifik uddannelse for øje, og håber på at komme mine muligheder nærmere. Jeg har bl.a. hørt mere om produktionsteknologuddannelsen, som lyder som om, den kan meget af det, jeg leder efter, da man arbejder både teknisk og kreativt. Og så har jeg kun mødt søde folk. Det har givet mig et virkelig positivt indtryk af KEA.” 

Åbent hus hjælper med at træffe et valg 

De seneste år har det været muligt at deltage på KEAs Åbent hus-arrangementer online. Oplæg er blevet streamet, og flere stande har givet mulighed for at stille spørgsmål til studerende online i chatten.  

Denne gang var der ikke mulighed for at følge med hjemme bag skærmen – og det glæder faktisk medarrangør af arrangementet, Helle Hauch Fenger, der er Marketing Manager på KEA. Det giver nemlig noget særligt at opleve KEA fysisk. 

“Åbent hus er KEAs juleaften, og vi er så heldige, at der er to af dem om året, hvor vi har mulighed for at vise KEA frem på bedste vis. Og det kan ses, at åbent hus hjælper mange med at træffe et valg. 30 % af nye studerende har været til åbent hus – og af dem, er det godt 70 %, der vurderer, at åbent hus har haft stor eller afgørende betydning for deres valg. Det bekræfter mig i, at KEA skal opleves – fysisk.